ViktVäktarna - Renskavspanna med svamp

Renskavspanna med svamp

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härligt mustig och krämig pasta med renskav, grönkål, svamp, timjan och rotfrukter som sedan toppas med lingon för lite fräschör.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Svamp

250 g, skogschampinjon

Margarin flytande 80%

2 tsk

Renskav

400 g

Tomatpuré

2 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Fraiche 5%

1 dl

Viltfond

1 msk, 1-2 msk vilt- eller köttfond

Vatten

2 dl

Timjan

1 msk, färsk

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Grönkål

150 g

Lingon

1 dl

Instruktioner

  1. Hacka lök, tärna palsternacka och morot och skiva svampen.
  2. Värm margarin i en djup panna och stek grönsakerna och svampen mjuka. Lägg i renskavet och låt steka med en stund.
  3. Blanda ner tomatpuré, matlagningsbas, fraiche, fond, vatten och timjan. Låt koka upp och sedan sjuda 10-15 minuter.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Vänd ner grönkål i pannan och smaka av med salt, peppar och timjan.
  6. Strö över lingon vid servering och låt dem bli varma. Servera med pasta.

Anteckning

När det är säsong för lingon (sept-okt), passa på att köpa färska.