Ribollita med pocherat ägg
4
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ribollita är en grönsakssoppa från Toscana med bönor och bröd. Perfekt användning för torrt tråkigt dagsgammalt bröd. Här serveras den med pocherat ägg och grovriven parmesan, mumsig vardagslyx!
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Morot
1 medelstor(t)/medelstora
Stjälkselleri
2 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
3 klyfta(or)
Fänkålsfrön
1 tsk
Örtkryddor
1 tsk, t ex timjan
Krossade tomater
1 förp
Cannellinibönor, konserv
1 burk(ar), avrunnen/avrunnet
Svartkål
150 g
Bröd ljust/vitt, typ lantbröd
2 skiva(or), gärna surdeg
Ättikssprit
1 msk
Ägg
4 st
Parmesanost
2 msk