Foto av Ricottafyllda kycklingfiléer med rostade grönsaker och vitlöksbalsamico från WW ViktVäktarna

Ricottafyllda kycklingfiléer med rostade grönsaker och vitlöksbalsamico

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna rätt är inte svårlagad men kan medföra lite småpill i förberedelserna, men tro oss när vi säger att det är värt det! Med en ricottacréme smaksatt med citron och timjan så blir denna kyckling gudomligt god i kombination med ugnsrostad pumpa, fänkål och lök. En rostad vitlöksbalsamico fulländar slutligen denna ricottarätt, så ringla över och låt smaka!

Ingredienser

Butternutpumpa

600 g

Fänkål

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Chili flakes

½ tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Ricotta

200 g

Citron

1 st

Timjan

1 msk, färsk

Rapsolja

2 tsk

Balsamvinäger

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna pumpa, skiva fänkål, skala och hacka lök och skala vitlök. Blanda med olivolja, salt och chili flakes och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugn 30-40 minuter eller tills grönsakerna mjuknat.
  3. Banka ut kycklingfiléerna så att de blir ca 5 mm tjocka. Blanda ricotta med rivet skal från citron och hackad timjan. Krydda kyckling med salt och peppar och bred över ricottacrèmen. Rulla ihop kycklingen ordentligt.
  4. Hetta upp en panna på medelvärme med rapsolja och stek försiktigt kycklingrullarna tills de fått lite färg. Lägg över rullarna i folieark och rulla ihop till små paket. Lägg paketen i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 25 min.
  5. Koka upp vinäger i en kastrull. Låt puttra ca 3 min tills den blir lite trögflytande. Krossa den ugnsrostade vitlöken och blanda ner i vinägern.
  6. Skiva upp kycklingrullarna och servera med de rostade grönsakerna och balsamdressingen.