Foto av Riktigt het kotlett från WW ViktVäktarna

Riktigt het kotlett

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vitlöks- och sambalmarinerad kotlett med pressad potatis. God och smakrik rätt, som passar bra att bjuda på.

Ingredienser

Rapsolja

4 tsk

Citron

1 st, saft och skal

Persilja

4 msk, gärna kruspersilja, hackad

Vitlök

2 klyfta(or), hackade

Sambal oelek

2 tsk, 1-3 tsk

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g, hel kotlettrad

Potatis

12 st

Majsstärkelse (redning)

3 tsk, 1-3 tsk

Instruktioner

  1. Blanda olja, citron, persilja, vitlök och sambal. Lägg köttet i en liten ugnsfast form och häll marinaden över. Täck över med plastfolie och låt den marinera i kylen över natten. Ös och gnugga gärna några gånger under tiden den marinerar. Ta ut köttet en stund innan det skall stekas (så att det inte är kylskåpskallt). Krydda med salt och nymald svartpeppar. Stek köttet på 150° i ca 30-40 minuter. Ös ofta under stekningen. Koka potatisen. Skiva köttet och lägg upp det på ett serveringsfat. Häll stekskyn i en kastrull, skumma bort fettet, red av med såsredning. Servera tillsammans med kött, pressad potatis och sallad.