ViktVäktarna - Ris- och nötfärspanna

Ris- och nötfärspanna

14
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Snabb vardagsrätt med färs, champinjoner, majs och ris. Klart på ett kick!

Ingredienser

Nötfärs 10%

400 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Lök

½ st, gul/gula

Champinjoner

250 g

Oregano

2 tsk

Kryddnejlika

2 krm

Ris, okokt

250 g

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Majs

1 dl

Instruktioner

  1. Stek färs i margarin, krydda med salt och peppar.
  2. Skala och hacka lök, dela svamp i bitar och stek på hög värme med i färsen tills den är brynt och grönsakerna är mjuka. Krydda med oregano och nejlika.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen, tillsätt en grönsaksbuljongtärning i vattnet.
  4. Blanda riset med färsröran och blanda sist ner majs. Låt allt bli genomvarmt.

Anteckning

Det är gott att toppa med en klick matlagningsyoghurt eller fraiche.