Foto av Risgrynsgröt med äppelkompott från WW ViktVäktarna

Risgrynsgröt med äppelkompott

6
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risgrynsgröt är, för många, ett måste på julen. Testa denna variant kryddad med kanel och toppad med en ljuvlig äppelkompott.

Ingredienser

Vaniljstång

1 st

Mjölk 0,5%

5 dl

Kanel

1 tsk

Grötris, okokt

1½ dl

Äpple

2 st

Vatten

½ dl

Juice

½ dl, äpple

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Russin

1 msk

Mandel

1 msk

Instruktioner

  1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Värm mjölk i en kastrull. Blanda ner vaniljstång, vaniljfrön, kanel och ris och låt sjuda med locket på glänt, 25-30 minuter, på låg värme. Blanda runt då och då, tillsätt ev. en skvätt vatten om inte riset är helt klart. Ta upp vaniljstången när gröten är klar.
  3. Skala och tärna äpple. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten och juice och koka upp. Låt sedan sjuda på medelvärme ca 5 minuter utan lock. Blanda ner redning och koka upp under omrörning. Blanda slutligen ner russin och mandel.
  4. Servera gröten med äppelkompotten.