Foto av Risgrynsgröt med kokos och mangokompott från WW ViktVäktarna

Risgrynsgröt med kokos och mangokompott

7
7
7
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vår klassiska risgrynsgröt där en den av mjölken ersatts med kokosmjölk och sen toppas med en lite tropisk kompott på mango och kokosflingor. Hur gott som helst!

Ingredienser

Vaniljstång

1 st

Mjölk 0,5%

5 dl

Kokosmjölk, lätt

4 msk

Grötris, okokt

1½ dl

Mango

300 g, tärnad

Vatten

½ dl

Juice

½ dl, mango eller tropisk

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Kokosflingor torkade

2 tsk

Instruktioner

  1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Värm mjölk och kokosmjölk i en kastrull. Blanda ner vaniljstång, vaniljfrön och ris och låt sjuda med locket på glänt, 25-30 minuter på låg värme. Blanda runt då och då. Tillsätt ev. en skvätt vatten om inte riset är helt klart. Ta upp vaniljstången när gröten är klar.
  3. Lägg mango, vatten och juice i en kastrull och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter. Blanda ner redning och koka upp under omrörning.
  4. Servera gröten med mangokompott och kokos.