Foto av Kall risgrynsgröt med plommon från WW ViktVäktarna

Kall risgrynsgröt med plommon

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Vem säger att risgrynsgröt bara ska ätas på julen? Det är ju så himla gott året om! Testa denna kalla med vaniljsmak toppad med plommon.

Ingredienser

Mjölk 0,5%

2 dl

Grötris, okokt

dl

Vaniljsocker

½ tsk

Kvarg naturell 1%

125 g

Plommon

2 st

Instruktioner

  1. Koka upp mjölken. Häll i riset och låt sedan gröten svälla på svag värme ca 40 minuter. Rör då och då. Smaka av gröten med vaniljsocker.
  2. Låt svalna och blanda ner kvargen.
  3. Skiva plommonen och toppa gröten.

Anteckning

Det tar ju lite tid att koka risgrynsgröt, så vill du äta den till frukost är det smart att koka den kvällen innan.