Foto av Risgrynsgröt med saffran från WW ViktVäktarna

Risgrynsgröt med saffran

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
50 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En riktigt julig risgrynsgröt - perfekt för alla som gillar saffran! Kanske en rätt som framöver blir ett stående inslag på julbordet?

Ingredienser

Grötris, okokt

1½ dl

Vatten

3 dl

Salt

1 krm

Mjölk 0,5%

7 dl

Socker

2 msk

Saffran

1 pkt

Instruktioner

  1. Koka ris, vatten och salt ca 10 min (vattnet ska koka in). Tillsätt mjölken. Nu ska gröten puttra på spisen tills den tjocknar, det tar ca 35-40 min. Blir gröten för tjock späd eventuellt ytterligare, för tunn så låt gröten koka utan lock en liten stund. Blanda socker och saffran. Rör ner i gröten. Servera med mjölk.