ViktVäktarna -  Risgrynsgröt med vanilj och körsbärssås

Risgrynsgröt med vanilj och körsbärssås

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risgrynsgröt är en favorit hos många, testa denna variant med en hemmagjord körsbärssås nästa gång.

Ingredienser

Vaniljstång

1 st

Mjölk 0,5%

5 dl

Grötris, okokt

1½ dl

Körsbär

250 g

Vatten

1 dl

Socker

1 msk

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Instruktioner

  1. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Värm mjölk i en kastrull. Blanda ner vaniljstång, vaniljfrön och ris och låt sjuda med locket på glänt, 25-30 minuter på låg värme. Blanda runt då och då, tillsätt ev. en skvätt vatten om inte riset är helt klart. Ta upp vaniljstången när gröten är klar.
  3. Värm körsbär, vatten och socker i en kastrull, låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ner redning och koka upp under omrörning.
  4. Servera gröten med körsbärssåsen.