Foto av Risgrynsgröt från WW ViktVäktarna

Risgrynsgröt

4
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Du glömmer väl inte risgrynsgröten i år? Här kokas gröten på lättmjölk så att du får plats med annan julmat också!

Ingredienser

Vatten

4 dl

Salt

1 tsk

Kanelstång

1 st

Grötris, okokt

2 dl

Mjölk 0,5%

8 dl

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt. Tillsätt riset och låt det koka på svag värme tills nästan allt vattnet har kokat in. Häll på mjölk och lägg i kanel. Låt gröten koka tills riset är mjukt ca 35 min. Rör om då och då så att det inte bränns vid. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Servera gröten varm eller kall med mjölk eller saftssås.