Risoniotto med saffran och skaldjur
10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Paellainspirerad risottovariant där riset bytts ut mot risoni. Fylld med skaldjur, fänkål och saffran, perfekt för oss som inte kan få nog av saffran!
Ingredienser
Purjolök
½ medelstor(t)/medelstora, den vita delen
Fänkål
1 medelstor(t)/medelstora
Olivolja
2 tsk
Saffran
1 pkt
Matlagningsvin, vitt
1 dl
Skaldjursfond
2 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
5 dl
Pasta okokt (risoni)
250 g
Parmesanost
1½ dl
Skalade räkor
300 g, (1 kg med skal)
Musslor konserv
170 g, 1 förp à 400 g
Dill
1 dl, hackad
Citron
1 st
Mangold
70 g