ViktVäktarna - Risoniotto med saffran och skaldjur

Risoniotto med saffran och skaldjur

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Paellainspirerad risottovariant där riset bytts ut mot risoni. Fylld med skaldjur, fänkål och saffran, perfekt för oss som inte kan få nog av saffran!

Ingredienser

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora, den vita delen

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Saffran

1 pkt

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Skaldjursfond

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

5 dl

Pasta okokt (risoni)

250 g

Parmesanost

1½ dl

Skalade räkor

300 g, (1 kg med skal)

Musslor konserv

170 g, 1 förp à 400 g

Dill

1 dl, hackad

Citron

1 st

Mangold

70 g

Instruktioner

  1. Strimla purjolök och fänkål.
  2. Värm olja i en djup panna och fräs purjo och fänkål. Blanda ner saffran, matlagningsvin, fond, krossade tomater, vatten och pasta. Blanda väl och låt sjuda ca 10 minuter tills pastan är klar. Blanda runt då och då och tillsätt mer vatten om det ser ut att ta slut (det ska vara helt inkokt när det är klart).
  3. Stäng av värmen och blanda ner osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda ner räkor, musslor, dill och rivet citronskal och servera med mangold och citronklyftor.

Anteckning

Ta vara på hela purjolöken och använd gärna den smakrika gröna delen strimlad i en pytt, soppa, pasta eller stek den krispig och ha som topping.