Foto av Risröra med lax och grönt från WW ViktVäktarna

Risröra med lax och grönt

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
I riset trängs lax, paprika, purjolök med majs och ärter. Allt smaksatt med dill och syrlighet.

Ingredienser

Lax

300 g

Paprika

1 st, röd

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Ris, okokt

2½ dl, arborio

Fiskbuljong

5 dl

Gröna ärter

1 dl

Majs

1 dl

Dill

4 msk, hackad

Salt

1 tsk

Citronpeppar

2 krm

Lime

1 st, saft

Instruktioner

  1. Skär fisken i kuber.
  2. Hacka paprikan. Strimla purjolöken och skär vitlöken i skivor.
  3. Fräs lök och ris i oljan. Tillsätt fiskbuljong. Låt puttra 10 minuter.
  4. Tillsätt fisk, koka ytterligare drygt 5 minuter.
  5. Lägg ner paprika, ärter, majs och dill, krydda. Låt puttra ytterligare 2-3 minuter.
  6. Tvätta och grovriv skalet av en lime att dekorera risotton med.