ViktVäktarna - Rispanna med tofu och broccoli

Rispanna med tofu och broccoli

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En rispanna med tofu och broccoli, den perfekta vardagsrätten oavsett om du är vegetarian eller ej.

Ingredienser

Tomat

4 st

Broccoli

2 stånd

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Tofu, fast

370 g

Olivolja

1 msk

Ris, okokt

3 dl, aborioris

Paprikapulver

½ msk

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Lagerblad

2 st

Paprika

1 st

Gröna ärter

1½ dl

Bladpersilja

1 knippe(n)

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Tärna tomat och skär broccoli i små buketter och strimla stammen. Koka broccolin snabbt i saltat vatten.
  2. Hacka lök och vitlök. Skiva upp tofu och pressa ut överflödig vätska mellan två hushållspappersark. Tärna sedan den.
  3. Värm hälften av oljan i en djup panna och bryn tofun i hälften av oljan. Ta upp tofun från pannan och stek lök och vitlök i resten av oljan. Tillsätt ris och paprikapulver och låt steka med någon minut.
  4. Häll på vatten och tillsätt buljongtärning, lagerblad och tomat. Låt puttra tills vattnet kokat in och riset är lagom mjukt, rör om då och då. Smaka av med salt och peppar.
  5. Strimla paprika och blanda ner i paellan tillsammans med ärter, broccoli och tofu. Låt bli varmt, strö över hackad persilja och servera med citronklyftor.

Anteckning

Tillsätt ½ gram saffran så har du en paella!