Foto av Risrätt med bacon, avokado och soltorkade tomater från WW ViktVäktarna

Risrätt med bacon, avokado och soltorkade tomater

13
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Färgrik risrätt som är mättande och god! Hackade valnötter och vitlök ger god smaksättning åt denna rätt.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl, avorio eller långkornigt

Grönsaksbuljong

4 dl

Majs

2 dl

Bacon

1 pkt

Avokado

1 liten(t)/små

Soltorkade tomater, torra

5 st, blötlagda

Basilika

2 msk, hackad

Gräslök

2 msk, hackad

Valnötter

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka riset i buljongen. Lägg ner majskornen då det bara återstår ca 2 minuter av koktiden. Knaperstek bacon och vänd ner i riset tillsammans med avokado i bitar. Hacka tomater och blanda dem med basilika, gräslök, valnötter och vitlök. Krydda med salt och peppar. Droppa över oljan, rör om och rör ner även detta i riset. Servera med sallad och bröd. Tips! Byt ut baconet mot korv, bönor eller kikärtor.