ViktVäktarna - Röd curry med räkor och svamp

Röd curry med räkor och svamp

9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och smakrik curry med räkor, svamp och grönsaker. Serverad med ris och toppad med koriander. Den är också otroligt god att ha i matlådan, men blanda då inte ner alla räkorna på kvällen, utan spara några och blanda ner i matlådan dagen efter. Överkokta räkor är det ingen som gillar!

Ingredienser

Basmatiris okokt

2 dl

Champinjoner

300 g

Paprika

1 st, röd

Rapsolja

½ msk

Currypasta

2 msk, 2-3 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Kokosmjölk, lätt

2½ dl

Vatten

2½ dl

Bambuskott

120 g, 1 förp à 227 g

Limeblad

6 st, färska eller frysta

Honung

1 msk

Fisksås (orientalisk)

½ msk

Lime

1 st

Skalade räkor

300 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela champinjoner i kvartar och tärna paprika.
  3. Värm olja i en djup panna och stek svamp och paprika några minuter. Tillsätt currypasta och finriven vitlök och låt steka med undre omrörning 1 minut.
  4. Häll på kokosmjölk och vatten och blanda ner avrunna bambuskott, strimlade limeblad, fisksås och honung. Koka upp och låt sjuda 5-10 minuter. Smaka av med rivet skal och pressad saft från lime och lite salt.
  5. Ta från värmen och blanda ner räkor, låt dem bara precis bli varma.
  6. Servera med ris och toppa med koriander.