Röd curry med räkor och svamp
9
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad och smakrik curry med räkor, svamp och grönsaker. Serverad med ris och toppad med koriander. Den är också otroligt god att ha i matlådan, men blanda då inte ner alla räkorna på kvällen, utan spara några och blanda ner i matlådan dagen efter. Överkokta räkor är det ingen som gillar!
Ingredienser
Basmatiris okokt
2 dl
Champinjoner
300 g
Paprika
1 st, röd
Rapsolja
½ msk
Currypasta
2 msk, 2-3 msk
Vitlök
2 klyfta(or)
Kokosmjölk, lätt
2½ dl
Vatten
2½ dl
Bambuskott
120 g, 1 förp à 227 g
Limeblad
6 st, färska eller frysta
Honung
1 msk
Fisksås (orientalisk)
½ msk
Lime
1 st
Skalade räkor
300 g
Koriander
1 knippe(n)