Foto av Röd currygryta med kött från WW ViktVäktarna

Röd currygryta med kött

13
13
10
SmartPoints per portion
Total tid
4 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
4 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smakrik köttgryta med kokosbas med smak av currypasta och lime. Gjord i slow cooker så att du kan hitta på annat under tiden.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Potatis

500 g

Rapsolja

2 tsk

Vetemjöl

2 tsk

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Currypasta

2 msk, röd

Cayennepeppar

1 krm

Vatten

1 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Lime

2 msk, pressad

Honung, flytande

1 msk

Grytbitar, nöt

500 g

Ananas, färsk

½ st

Sockerärter

180 g

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Hacka lök och dela potatis i mindre bitar.
  2. Värm olja i en djup panna och stek löken en stund. Pudra över mjöl och låt steka med hastigt. Tillsätt sedan kokosmjölk, hälften av currypastan, cayenne, vatten, buljongtärning, pressad lime och honung. Koka upp och låt sjuda en stund.
  3. Lägg kött och potatis i en slow cooker. Häll över kokossåsen och tillaga 4-5 timmar på hög värme eller 8-9 timmar på låg.
  4. Tärna ananas och blanda ner tillsammans med sockerärter, resterande currypasta och tillaga på hög värme ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och toppa med koriander. Servera med limeklyftor.