Foto av Röd currygryta med kyckling från WW ViktVäktarna

Röd currygryta med kyckling

14
12
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kryddig thaiinspirerad gryta med kyckling, paprika och sötpotatis. Variera gärna genom att byta ut kycklingen mot räkor eller sötpotatisen mot pumpa.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

300 g

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Currypasta

2½ msk

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Lime

1 st

Paprika

2 st

Kycklingbröstfilé

600 g, strimlad

Äggnudlar okokta

200 g

Thaibasilika

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och tärna sötpotatis. Koka tills de är mjuka.
  2. Vispa ihop kokosmjölk, currypasta, fisksås och rivet skal och pressad saft från lime i en djup panna. Låt koka upp och sjuda några minuter.
  3. Tärna paprika och strimla kyckling.
  4. Vänd ner dem i pannan och låt sjuda tills kycklingen är helt klar. Blanda ner sötpotatisen och smaka av med fisksås och currypasta.
  5. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Blanda ner avrunna nudlar i pannan och toppa med thaibasilika.

Anteckning

Hittar du inte thaibasilika, ersätt med färsk dragon.