Foto av Rödbetsbiffar med morots- och palsternackspuré från WW ViktVäktarna

Rödbetsbiffar med morots- och palsternackspuré

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fest för ögat och gommen är denna vegetariska rätt med klassiska rotfrukter som smakar himelskt ihop.

Ingredienser

Morot

10 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

5 medelstor(t)/medelstora

Rödbetor, färska

3 st, kokta

Potatis

4 st, kokta

Lök

1 st, gul/gula

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Rapsolja

1 msk

Sallad

6 dl

Instruktioner

  1. Skala och skär morötter och palsternackor i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Mixa till en slät puré. Smaka av med salt och peppar. Riv rödbetor och potatis. Hacka löken fint. Blanda samman rödbetor, potatis, lök och ströbröd. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek biffarna i olja på låg värme på båda sidor. Servera biffarna med purén och blandad grönsallad.