ViktVäktarna - Rödbetsburgare med kronärtskockssås

Rödbetsburgare med kronärtskockssås

11
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dessa rödbetsburgare är perfekt bjudmat som är enkel att förbereda. Förbaka biffarna dagen innan i teflonpanna eller i ugn i 175° ca 15 minuter så stelnar de till och håller fint på grillgallret. Såsen blir också bara godare om den görs en dag i förväg.

Ingredienser

Rödbetor, förkokta

500 g

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Ägg

2 st

Potatismjöl

2 msk

Havregryn

1 dl

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Spiskummin

½ tsk

Chili flakes

1 krm

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Olivolja

1½ msk

Fraiche 5%

1 dl

Citron

1 st

Persilja

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Parmesanost

1 dl

Sallad

70 g

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Instruktioner

  1. Mixa rödbetor grovt tillsammans med avrunna bönor. Blanda ner ägg, potatismjöl, havregryn och kryddor. Låt stå 10 minuter.
  2. Mixa avrunna kronärtskockshjärtan med olja, fraiche och rivet citronskal. Blanda ner persilja och smaka av med salt, peppar och riven vitlök.
  3. Forma biffar av rödbetssmeten. Stek dem i olja ett par minuter på varje sida i en teflonpanna så de stabiliserar sig och håller ihop bättre på grillen. Grilla dem sedan på båda sidor till fin färg.
  4. Bre sås på bröden, lägg på sallad, biff, riven ost, skivad tomat och lök.

Anteckning

Vill du göra biffarna veganska går det bra att ersätta ägget med 2 msk chiafrön blötlagda 20 minuter i 6 msk vatten.