Foto av Rödbetssås från WW ViktVäktarna

Rödbetssås

1
Points® value
Total tid
10 min
Förberedelse
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig sås som funkar både som dippa till crudités och som sås till en bit grillad fisk, halloumi eller köttbit.

Ingredienser

Rödbetor, färska

6 st, förkokta

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 msk, pressad, pressad saft

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Granatäppelsirap

2 tsk

Spiskummin

1½ tsk, hela frön

Mynta

kruka(or)

Instruktioner

  1. Riv hälften av rödbetorna grovt och ställ åt sidan.
  2. Kör resterande rödbetor i en mixer tillsammans med finriven vitlök, yoghurt, granatäpplesirap och spiskumminfrön. Smaka av med pressad citron, salt och peppar och kör sedan till en slät blandning. Pulsmixa ner grovhackade myntablad.
  3. Lägg såsen i en serveringsskål och blanda ner den rivna rödbetorna. Toppa med mynta och ev. spiskumminfrön.