ViktVäktarna - Rödbetsfalafel i pitabröd

Rödbetsfalafel i pitabröd

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Falafel är en riktig storfavorit hos många och dessa är extra goda med rödbetor inblandade i smeten. Måste testas!

Ingredienser

Rödbetor, färska

250 g, förkokta

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vetemjöl

4 msk

Spiskummin

1 tsk

Koriander

1 tsk, mald

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

1 knippe(n)

Sesamfrön

1 msk

Gurka

½ st

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Rödvinsvinäger

2 tsk

Mynta

2 msk, finhackad

Pitabröd

4 st

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär betorna i mindre bitar och lägg i en mixer tillsammans med avrunna kikärter, mjöl, kryddor, pressad vitlök och ca 2 msk hackad koriander. Kör till en grov massa och forma små bollar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och toppa med sesamfrön. Sätt in i ugn tills de fått fin färg, ca 30 minuter.
  3. Skiva gurkan och blanda ihop med yoghurt, vinäger och mynta.
  4. Fyll pitabröden med falafel, yoghurtsåsen, resterande koriander och sallad.

Anteckning

Det är även gott att servera hummus till.