ViktVäktarna - Rödbetssallad med äpple

Rödbetssallad med äpple

3
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
15 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Lätt
Rödbetssallad med vispad grädde och äpple. Efter att ha smakat denna kommer du aldrig köpa färdig igen!

Ingredienser

Rödbetor, inlagda

500 g, 1 burk (à 710 g)

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora, gärna Cox orange

Inlagd gurka

20 skiva(or)

Vispgrädde 40% ovispad

¾ dl

Instruktioner

  1. Lägg rödbetorna i en matberedare och strimla dem tunt. Lägg över i en skål.
  2. Skala och kärna ur äpplena och lägg dem i matberedaren och strimla även dem. Lägg i skålen med rödbetor. Ta en kniv och gaffel och dela dem ytterligare så att strimlorna inte är så långa.
  3. Finhacka gurkskivorna och blanda med rödbetor och äpple.
  4. Vispa grädden hårt och blanda med rödbetssalladen. Toppa med några kvistar bladpersilja.

Anteckning

Rödbetssalladen utan grädde kan du förvara i kylskåp flera dagar. Blanda samman den med nyvispad grädde när det är dags att servera.