Foto av Rödbetssoppa med avokadokräm från WW ViktVäktarna

Rödbetssoppa med avokadokräm

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Rödbetssoppan kommer ursprungligen från Ryssland. Detta receptet är en variant med avocado och vitlök i klicken av fraiche. Njut av färgstark soppa med mycket järn.

Ingredienser

Avokado

¼ liten(t)/små

Fraiche 5%

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 klyfta(or)

Rödbetor, färska

4 st

Vitkål

1 klyfta(or)

Lök

¼ st, gul/gula, gul

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Grönsaksbuljong

4 dl

Svartpeppar

1 krm

Lagerblad

1 st

Balsamvinäger

2 tsk

Instruktioner

  1. Mosa avokadon, rör ner fraiche och smaksätt med pressad vitlök, citron, salt och peppar, ställ kallt. Skala och strimla rödbetor, vitkål, lök och morot (spara en rödbeta). Fräs det i olja i en gryta ett par minuter. Tillsätt buljong, peppar och lagerblad. Koka alltsammans under lock på svag värme 20-30 min. Finriv den sista rödbetan och tillsätt den strax innan soppan är färdig (för färgens skull). Smaka av med vinäger och ev. salt. Servera soppan med en klick avokadokräm.