Rödbetstortillas med panerad torsk och grön sallad
12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att fiskar tenderar att gilla rödbetor vet vi ju redan. Men att de skulle gilla dessa rödbetstortillas visste vi inte förrän vi testade att slänga pankopanerad torsk tillsammans med en syrlig kål- och avokadosallad och picklad rödlök i dessa busenkla rödbetstortillas. Jättefina vänner blev dem!
Ingredienser
Picklad lök
1 medelstor(t)/medelstora, ½ dl ättikssprit, 12% 1 dl socker, 1 ½ dl vatten och 1 rödlök
Valnötter
3 msk
Citron
½ st
Vatten
3 msk
Risvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta(or)
Spenat, färsk
30 g
Basilika
1 knippe(n), stort
Sesamfrön
1 msk
Olivolja
½ msk
Spetskål
300 g
Salladslök
2 st
Gurka
1 bit(ar)
Avokado
1 liten(t)/små
Rödbetor, förkokta
150 g
Vetemjöl med fullkorn
150 g
Bakpulver
½ tsk
Salt
½ tsk
Torsk
400 g
Vetemjöl
1 dl
Panko ströbröd
1½ dl
Ägg
1 st
Rapsolja
1 msk