ViktVäktarna - Rödbetstortillas med panerad torsk och grön sallad

Rödbetstortillas med panerad torsk och grön sallad

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att fiskar tenderar att gilla rödbetor vet vi ju redan. Men att de skulle gilla dessa rödbetstortillas visste vi inte förrän vi testade att slänga pankopanerad torsk tillsammans med en syrlig kål- och avokadosallad och picklad rödlök i dessa busenkla rödbetstortillas. Jättefina vänner blev dem!

Ingredienser

Picklad lök

1 medelstor(t)/medelstora, ½ dl ättikssprit, 12% 1 dl socker, 1 ½ dl vatten och 1 rödlök

Valnötter

3 msk

Citron

½ st

Vatten

3 msk

Risvinäger

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Spenat, färsk

30 g

Basilika

1 knippe(n), stort

Sesamfrön

1 msk

Olivolja

½ msk

Spetskål

300 g

Salladslök

2 st

Gurka

1 bit(ar)

Avokado

1 liten(t)/små

Rödbetor, förkokta

150 g

Vetemjöl med fullkorn

150 g

Bakpulver

½ tsk

Salt

½ tsk

Torsk

400 g

Vetemjöl

1 dl

Panko ströbröd

1½ dl

Ägg

1 st

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Vispa ihop ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Låt det koka upp och sjuda tills sockret lösts upp. Skiva lök tunt och lägg ner i lagen. Ställ in i kylen så att den svalnar.
  2. Lägg nötter, pressad citron, vatten, vinäger, vitlök, spenat och basilika i en mixer. Mixa till en slät sås. Blanda ner sesamfrön och olja och mixa hastigt ihop.
  3. Skär kål smått, tärna gurka och avokado smått och strimla salladslök. Blanda ihop med dressingen.
  4. Torka av betorna och lägg i en matberedare och kör till en slät puré. Blanda ihop 150 mjöl, bakpulver och salt och häll ner i matberedaren. Kör ihop till en deg (beroende på hur blöta betorna är kan det behövas mer eller mindre mjöl). Dela degen i 8 bitar, rulla till bollar och kavla ut tunt på lätt mjölad bänk. Stek i en torr panna och lägg över i en handduk medan du steker resterande.
  5. Dela torsk i mindre bitar, salta runt om. Lägg 1 dl mjöl på en tallrik och panko på en annan. Vispa upp ägg med en liten skvätt vatten. Vänd fisken i mjöl, doppa sedan i äggsmeten och slutligen i panko.
  6. Värm olja i en panna och stek fiskbitarna tills de är gyllene och genomstekta.
  7. Fyll tortillas med salladen, fisken och avrunnen picklad lök.