ViktVäktarna - Rödkål med äpple och kanel

Rödkål med äpple och kanel

2
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Medel
Rödkål är ett måste på julbordet för många. Här har vi en variant smaksatt med svart vinbärgelé, äpple, apelsin, kanel och pepparkakskryddor.

Ingredienser

Rödkål, färsk

600 g

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

½ msk

Rödvinsvinäger

1 msk

Vin, rött 11%

1 dl

Gelé

3 msk, svart vinbärsgelé

Apelsin

1 st

Pepparkakskrydda

½ tsk

Kanelstång

1 st

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Strimla kål och lök tunt.
  2. Värm olja i en stor panna eller gryta. Fräs löken ca 10 minuter tills den mjuknat. Tillsätt vinäger, kål, in, gelé, rivet skal och pressad saft från apelsin, pepparkakskryddor och kanelstång. Höj värmen och låt det steka några minuter under omrörning.
  3. Sänk värmen och stek vidare utan lock ca 30 minuter, blanda runt då och då.
  4. Tärna äpple och blanda ner i kålen, sätt på ett lock och låt steka vidare tills det är helt mjukt, ca 30 minuter.

Anteckning

Vill du förbereda detta veckorna innan jul är det inga problem! Låt allt svalna och lägg in i frysen i en lufttät förpackning. Håller upp till 3 månader.