ViktVäktarna - Rödkål med äpple

Rödkål med äpple

0
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Rödkål som får sjuda länge, länge med äpple, lagerblad och nejlika. Denna goding har en given plats på julbordet, men är minsann också supergod som tillbehör till en höstig middag.

Ingredienser

Rödkål, färsk

1 huvud(en)

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Lagerblad

1 st

Kryddnejlika

1 krm, 2 st

Rödvinsvinäger

3 msk

Vatten

3 dl

Socker

1 krm

Instruktioner

  1. Strimla rödkål fint. Skala och tärna äpple. Skala och finhacka lök.
  2. Värm olja i en gryta och stek lök och äpple ca 3 minuter. Blanda ner kål, lagerblad, nejlikor, vinäger och vatten och låt puttra på svag värme under lock ca 1 timme.
  3. Ta upp lagerblad och nejlikor och smaka av med salt, peppar och socker.

Anteckning

Lyxa till det genom att blanda ner lite hackade valnötter.