Foto av Rödlöksmarinerade kycklingfiléer från WW ViktVäktarna

Rödlöksmarinerade kycklingfiléer

12
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Saftiga och goda blir kycklingfileerna när de får mariner i denna goda marinad. Servera denna lite lättare ädelostsås till.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g

Lök

1 st, röd/röda

Rapsolja

1 dl

Japansk soja

2 msk, kinesisk

Chilisås, tomat

2 msk

Sambal oelek

½ tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Fraiche 8%

2 dl

Ädelost 30%

4 msk, ca 60 g

Instruktioner

  1. Blanda samman finhackad rödlök, olja, soja, chilisås, sambal oelek, salt, peppar och pressad vitlök till marinaden. Lägg kycklingfiléerna i en form. Häll marinaden över och låt filéerna marineras 12 timmar i kylen. Sätt ugnen på 250°. Lyft upp filéerna ur marinaden och stek dem 10 min i övre delen av ugnen. Sätt på grillen och grilla några minuter. (Stora filéer behöver mer tid). Blanda samman fraiche, ädelost och smaka av med salt och peppar. Servera kycklingfiléerna med ris, pasta eller potatis, sallad och ädelostdressing.