Foto av Rödspätta och skaldjur i vinsås från WW ViktVäktarna

Rödspätta och skaldjur i vinsås

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lyxigt gott och fräscht med skaldjur känns denna fiskrätt med lite speciellt utförande. Låt dig förföras!

Ingredienser

Potatis

800 g

Rödspätta

600 g

Dill

4 msk

Margarin flytande 80%

1 tsk

Kräftstjärtar

2 dl

Skalade räkor

1 dl

Gröna ärter

4 dl

Cocktailtomater

8 st

Vatten

1½ dl

Hummerfond

1½ msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Vetemjöl

1 msk

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Krydda filéerna med salt och citronpeppar. Lägg på dill och rulla ihop. Ställ fiskrullarna på högkant i en smord ugnsfast form. Tillaga i ugn 175° ca 15 min. Koka upp vatten, fond och grädde, rör ut mjölet i lite vatten och vispa ner. Låt det sjuda ett par minuter. Tillsätt vin och smaka av med salt och peppar. Strö skaldjur och dill över fisken. Servera med potatis, sås, ärter och tomater.