Foto av Rödspättfilé med ugnsrostade rotfrukter från WW ViktVäktarna

Rödspättfilé med ugnsrostade rotfrukter

7
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Att både äta gott och värna om miljön är enkelt när du kan köpa närproducerade rotfrukter till en billigare peng.

Ingredienser

Rödspätta

150 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Potatis

2 st

Kålrot

1 bit(ar)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 bit(ar)

Timjan

1 msk, 1.-2 kvistar

Rapsolja

½ tsk

Citron

1 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis, kålrot, morot och fänkål i lika stora bitar. Lägg dem i en bakpappersklädd ugnsform. Krydda med salt och peppar. Blanda 1 tsk olja och saft från ½ citron, ringla det över rotfrukterna och rör om. Lägg på timjan. Stek i ugn 225° ca 25 min. Krydda fisken och stek på båda sidor i resterande olja. Servera med rotfrukter, citronklyftor och ett glas mjölk.