Foto av Rökig auberginechili med blomkålsris från WW ViktVäktarna

Rökig auberginechili med blomkålsris

4
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild men smakrik vegansk curry med aubergine, bönor och en massa härliga kryddor.

Ingredienser

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Aubergine

2 st

Blomkål

1 huvud(en)

Rapsolja

1 tsk

Tomatpuré

1 msk

Paprikapulver

1 msk, rökt

Spiskummin

½ msk

Oregano

½ msk

Curry

½ tsk

Tomater, krossade

1 förp

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Lime

½ st

Rapsolja

1 tsk

Sojayoghurt, grekisk naturell 10%

1 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök. Dela aubergine i mindre bitar. Kör blomkål i en matberedare till ett ris.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek löken några minuter. Blanda ner vitlök, tomatpuré och kryddor, låt steka med hastigt. Lägg ner aubergine och bryn den. tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt koka upp och sjud sedan utan lock ca 20 minuter.
  3. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och pressad lime. Smaka av med salt och peppar. Låt sjuda några minuter till.
  4. Hetta upp olja i en panna och fräs blomkålen några minuter.
  5. Servera grytan med blomkålsris, en klick yoghurt och koriander.