ViktVäktarna - Rökig tomat- och bönsoppa

Rökig tomat- och bönsoppa

2
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En soppa gjord på saker du förmodligen ofta har hemma i skåpen. Och har du ingen selleri och savoykål, funkar soppan bra även utan det!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Stjälkselleri

1 st

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Lagerblad

2 st

Paprikapulver

1 msk, rökt

Krossade tomater

1 förp

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Savoykål

¼ medelstor(t)/medelstora

Borlottibönor, konserv

2 förp, avrunnen/avrunnet

Turkisk yoghurt 3,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Finhacka lök och selleri.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek lök och selleri en stund. Blanda ner pressad vitlök, lagerblad och paprikapulver och låt steka med en kort stund. Häll på krossade tomater och vatten och lägg ner buljongtärning. Koka upp och låt sjuda 15-20 minuter.
  3. Strimla kål.
  4. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och låt dem koka med en stund.
  5. Ta upp lagerbladen och mixa soppan grovt med en stavmixer. Blanda ner kålen och låt den mjukna. Servera med en klick yoghurt.

Anteckning

Att mixa bönorna i soppan lätt gör att den får en härligt krämig och tjockare konsistens, men du kan givetvis välja att skippa det steget om du föredrar hela bönor.