Foto av Rökt fläskfilé med bönsallad från WW ViktVäktarna

Rökt fläskfilé med bönsallad

11
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Röda bönor och rikligt med spenat ger en stark färgklick på tallriken. Citron och basilika ger en god smak på den saftiga köttbiten.

Ingredienser

Morot

3 medelstor(t)/medelstora, 3-4 st

Ris, okokt

2 dl

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Basilika

1 knippe(n), färsk

Kidneybönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Spenat, färsk

75 g

Citron

½ st, pressad saft

Salt

¾ tsk

Olivolja

1 msk

Peppar

2 krm

Fläskfilé, varmrökt

500 g

Instruktioner

  1. Skala och skiva morot och koka tillsammans med ris. Låt det kallna.
  2. Strimla purjolök och finhacka basilika. Blanda allt i en skål tillsammans med sköljda och avrunna bönor och spenat.
  3. Pressa saften ur citronen och blanda med olja, salt och peppar, häll dressingen över salladen och låt det dra en stund. Servera med skivad fläskfilé.