Foto av Rökt kalkon och citronglaserade grönsaker från WW ViktVäktarna

Rökt kalkon och citronglaserade grönsaker

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Citronglaserad sparris, morot och palsternacka. Med ett gott pålägg till, exempelvis rökt kalkon, blir rätten fullvärdig och mättande.

Ingredienser

Kalkonkött rökt

600 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Olivolja

2 tsk

Citron

1½ st, saft, 1 dl

Socker

2 tsk

Rödbetor, färska

200 g, eller gul/polkabetor

Morot

300 g

Lök

200 g

Sparris

200 g, färsk

Palsternacka

300 g

Dill

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Tvätta, borsta eller skala grönsakerna. Klyfta betor, morot, palsternacka och löken , dela sparrisen. Koka upp vatten med salt och dill. Lägg i betor, palsternacka och morot, låt det sjuda några minuter. Lägg i sparris och lök, låt det koka ytterligare någon minut, när grönsakerna mjuknat men fortfarande har krispig kärna så ta upp grönsakerna och låt de rinna av. Hetta upp ett stort stekjärn, lägg i socker, margarin, citron och olja, vänd i grönsakerna och låt allt bli glaserat, smaka av med salt och svartpeppar. Lägg upp grönsakerna på varma tallrikar och toppa med tunna skivor kalkon. Tips: Alla typer av magert ”pålägg” fungerar bra till de citronglaserade grönsakerna.