[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Rökt makrill med blomkålsmos och mandelgremolata från WW ViktVäktarna

Rökt makrill med blomkålsmos och mandelgremolata

4 - 16
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Somrigare än så här kan det knappast bli! Rökt makrill serverad med ett citrondoftande blomkålsmos, haricots verts och en persilje- och mandelgremolata.

Ingredienser

Blomkål

1 stor(t)/stora

Margarin flytande 80%

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Citron

1 st

Haricots verts

200 g

Mandel

50 g

Persilja

½ kruka(or)

Makrill rökt

4 filé(er)

Instruktioner

  1. Dela blomkålen (inkl. stjälken) i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten tills den mjuknat, ca 20-25 minuter. Häll av vattnet. Blanda ner margarin och matlagningsbas och mixa tills det blir en slät puré. Smaka av med salt, peppar och saft från ½ citron.
  2. Koka haricots verts ett par minuter i lättsaltat vatten.
  3. Finhacka mandel och persilja. Blanda med rivet skal från 1 citron, lite salt och peppar.
  4. Servera den rökta makrillen med blomkålsmos, haricots verts och toppa med mandelgremolata.