Foto av Rökt makrill med potatis- och gurksallad från WW ViktVäktarna

Rökt makrill med potatis- och gurksallad

8
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Krämig och frisk potatissallad med rökt makrill är en både snabb och god rätt.

Ingredienser

Makrill rökt

60 g

Potatis

2 st, fast sort

Gurka

¼ st

Crème fraiche 34%

2 msk

Gräslök

¾ msk, hackad

Senap (dijon)

1 tsk

Citron

½ st, saft

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis i bitar och koka i saltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något. Skala och dela gurkan på hälften och ta ur kärnhuset med hjälp av en tesked. Skär gurkan i bitar. Rör samman crème fraiche, gräslök, senap och citronsaft. Blanda ner potatis och gurka. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med potatissallad och en grönsallad.