ViktVäktarna - Rosépepparbiffar med ugnsrostad potatis

Rosépepparbiffar med ugnsrostad potatis

15
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läckra nötfärsbiffar med smak av rosépeppar serverade med rostade rotfrukter och en smakrik rosépepparsås.

Ingredienser

Potatis

500 g

Butternutpumpa

1 bit(ar)

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

2 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Lök

1 st, gul/gula

Nötfärs 10%

500 g

Salt

1 tsk

Rosépeppar

½ msk, krossade korn

Köttbuljongtärning

1 st

Ägg

2 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Rosépeppar

1 msk, korn

Margarin flytande 80%

1 tsk

Köttbuljongtärning

1 st

Mjölk 0,5%

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Japansk soja

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta potatis, butternutpumpa och palsternacka. Lägg i en ugnsform och ringla över olja och salta. Sätt in i ugn ca 40 minuter.
  3. Blanda mjölk och ströbröd, låt svälla en kort stund. Riv lök och blanda med färs, ströbröd, salt, krossade rosépepparkorn, smulad buljongtärning och ägg.
  4. Forma till biffar och stek i margarin på medelvärme. Lägg upp dem på fat och håll varma.
  5. Fräs rosépeppar i margarin i ett par minuter. Smula ner buljongtärning och häll på mjölk. Låt såsen småputtra i 5 minuter. Red med såsredning och smaka av med tomatpuré, soja och ev lite mer salt. Häll såsen över biffarna.
  6. Servera biffarna med sås, klyftpotatis, pumpa och palsternacka.