Foto av Rostad aubergine med kokosris från WW ViktVäktarna

Rostad aubergine med kokosris

10
10
5
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Aubergine är nog ändå kungen av grönsaker när det gäller att agera huvudrätt! Här rostad i ugn med lite citron och sedan serverad med ett kokos- och curryris, grönkål, picklad lök, koriander och rostad panko. Hur gott som helst är detta.

Ingredienser

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Aubergine

2 stor(t)/stora

Schalottenlök

2 st

Rödvinsvinäger

2 msk

Socker

½ tsk

Rapsolja

1 msk

Citron

1 msk, pressad

Gurkmeja

1½ tsk

Panko ströbröd

½ dl

Grönkål

125 g

Kokosmjölk, lätt

3 dl

Curry

1 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skiva upp aubergine och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper. Salta och låt stå ca 10 minuter.
  4. Skiva lök tunt och blanda med vinäger och socker. Låt stå i rumstemperatur till servering.
  5. Vispa ihop olja, citron och 1 tsk gurkmeja och pensla på auberginen. Sätt in i ugnen tills den mjuknat och fått fin färg, ca 20-25 minuter. Lägg panko vid sidan av auberginen de sista 2-3 minuterna och låt den få färg.
  6. Strimla kålen.
  7. Blanda ihop kokosmjölk med curry och resterande gurkmeja i en djup panna och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda någon minut. Blanda ner kålen och låt den bli mjuk, ca 30 sekunder. Blanda slutligen ner riset.
  8. Lägg upp riset i skålar och toppa med aubergine, picklad lök, koriander och panko.

Anteckning

Detta är en mild rätt, men gillar du lite hetta är det väldigt gott att blanda ner lite chili flakes i riset