Foto av Rostad aubergine med mozzarella och tomat från WW ViktVäktarna

Rostad aubergine med mozzarella och tomat

6
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Läcker antipasti-rätt med knaprig, rostad aubergine fylld med mozzarella, sallad och tomat. En god förrätt med italienska smaker.

Ingredienser

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Mozzarella

180 g

Tomat

3 st, gärna plommontomat

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

2 msk

Sallad

3 dl

Instruktioner

  1. Skär aubergine i 12 långa, tunna skivor. Skiva mozzarella och tomater, så att du får 12 skivor av varje. Lägg aubergineskivorna på en bricka och strö på några nypor salt, låt de ligga ca 15 minuter. Torka av ytan med hushållspapper. Hetta upp oljan i en stekpanna, stek auberginen knaprig. Lägg upp på fat, toppa med ost och tomat. Fortsätt med sallad och ringla på vinäger. Avsluta med lite flingsalt och några varv på pepparkvarnen. Tips – Variera rätten genom att byta ut auberginen mot zucchini, paprika eller ugnsbakad lök.