ViktVäktarna - Rostad blomkåls- och potatissoppa med fetaost

Rostad blomkåls- och potatissoppa med fetaost

8
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att rosta blomkål, potatis och lök och sedan mixa till en krämig soppa är grymt gott. Och att sedan toppa den med fetaostsmulor och saltrostade pumpakärnor gör den ännu godare!

Ingredienser

Blomkål

1 stor(t)/stora

Potatis

400 g, mjölig

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 msk

Vatten

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Salladsost (feta) 25%

50 g

Pumpakärnor

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft.
  2. Skala lök, vitlök och potatis. Dela blomkål, potatis och lök i mindre bitar och lägg på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med vitlök. Blanda med olja och sätt in i ugnen tills grönsakerna mjuknat och fått ordentligt med färg, ca 35 minuter. Lägg några av de mindre blomkålsbitarna åt sidan.
  3. Koka upp vatten och buljong och tillsätt grönsaker och matlagningsbas och buljong. Mixa sedan till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta pumpakärnor i en torr panna. Strö över lite salt och häll på en liten skvätt vatten. Stek vidare tills vattnet är borta och pumpakärnorna krispiga.
  5. Toppa soppan med blomkålsbitar, smulad fetaost och saltrostade pumpakärnor.