ViktVäktarna - Rostad bönsallad med mandel

Rostad bönsallad med mandel

1
Points® value
Total tid
35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ett smarrigt tillbehör som passar till det mesta. Rostade haricots verts, shiitake och schalottenlök toppade med rostade mandelspån. Perfekt som tillbehör till exempelvis lax och potatismos.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Haricots verts

200 g

Svamp

200 g, shiitake

Olivolja

½ msk

Mandelspån

2 msk

Fraiche 5%

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva schalottenlök och blanda ihop med haricots verts, shiitake och olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen tills de fått fin färg, ca 20-30 minuter. Blanda runt en gång.
  3. Rosta mandelspån i en torr panna.
  4. Ta ut grönsakerna och strö över flingsalt. Lägg upp på ett fat, klicka på fraiche och strö över mandelspån.