Foto av Rostad bönsallad från WW ViktVäktarna

Rostad bönsallad

1
Points® value
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härlig varm bönsallad som fått rostas i ugnen, serverad på en bädd av grönsallad. Sagolikt gott!

Ingredienser

Edamamebönor

250 g

Majs

2 dl

Schalottenlök

3 st, 2-3

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2

Olivolja

1 msk

Tomat

4 st, gärna plommon

Sallad

70 g, 1 påse salladsmix

Basilika

10 g, ½ kruka

Balsamvinäger

1 msk

Instruktioner

  1. Lägg bönor, majs, lök och vitlök i en ugnsform. Ringla över olja, krydda med salt och peppar, rör om. Rosta i ugn 200° 10-15 min tills bönorna börjar få lite färg. Ta ut och ställ kallt ca 30 min. Blanda det med tomater och basilika. Lägg sallad på ett fat och arrangera bön- och majssalladen ovanpå. Droppa över vinäger och servera.