ViktVäktarna - Rostad brysselkål- och sötpotatissallad med halloumi

Rostad brysselkål- och sötpotatissallad med halloumi

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vilken god sallad! Sötpotatis, brysselkål, halloumi, groddar och granatäpple. Dressad med en syrlig dressing med lite sting i.

Ingredienser

Brysselkål

500 g

Sötpotatis okokt

500 g

Olivolja

½ msk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

½ tsk

Halloumi

150 g

Olivolja

½ msk

Alfalfagroddar

70 g

Granatäpple

1 st

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Balsamvinäger

4 msk

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

½ tsk

Svartpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera brysselkål. Skala och skär sötpotatis i mindre bitar. Lägg allt i en påse och häll i olja, salt och peppar. Blanda och ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  3. Skiva halloumi och stek gyllenbrun i olja.
  4. Lägg upp groddar på ett fat. Lägg på de rostade grönsakerna och halloumi. Banka ur kärnorna från granatäpplet över en bunke med hjälp av en slev och strö över.
  5. Rör samman olja och balsamico. Finhacka chili och pressa i vitlök. Rör i salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen.

Anteckning

Det finns många olika sätt att kärna ur ett granatäpple, har du aldrig gjort det förr finns det många bra videor på nätet som visar olika tekniker. Testa dig fram och hitta sättet du tycker är enklast.