Rostad butternutsallad med fetaost

Rostad butternutsallad med fetaost

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att ha pumpa i salladen gör salladen både matigare och godare! Här ugnsrostas pumpan först och kärnorna sparas för att rostas och bli en knaprig topping tillsammans med krämig fetaost.

Ingredienser

Butternutpumpa

800 g

Rapsolja

2 tsk

Pumpakärnor

2 msk

Olivolja

2 msk

Balsamvinäger

1 msk

Ruccola

120 g

Salladsost (feta) 25%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna pumpa (spara kärnorna) och lägg på en ugnsplåt. Ringla över rapsolja och smaksätt med salt och peppar. Blanda runt och tillaga i ugn tills bitarna är gyllene, ca 30 min.
  3. Rosta pumpakärnor i en torr panna.
  4. Vispa ihop olivolja och vinäger till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg upp ruccola på ett fat och fyll på med pumpatärningarna. Toppa med feta och pumpakärnor.

Anteckning

För en ännu mer mättande rätt så passar det utmärkt att lägga till kycklingbröst eller fisk i pumpasalladen utan att antalet SmartPoints ändras.