ViktVäktarna - Rostad halloumi och chorizo med couscous

Rostad halloumi och chorizo med couscous

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig vardagsrätt med ugnsrostad korv, paprika, citron och halloumi. Serveras med en örtig couscous med kikärter.

Ingredienser

Paprika

2 st

Citron

1 st

Lök

1 st, röd/röda

Halloumi

150 g

Kycklingkorv 9%

100 g, chorizo

Olivolja

½ msk

Timjan

1 tsk, 3 kvistar

Paprikapulver

½ msk, rökt

Couscous okokt (100% fullkorn)

2 dl

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Mynta

2 msk, finhackad

Bladpersilja

1 msk, finhackad

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skiva paprika, citron och halloumi. Klyfta lök och dela korven i slantar. Lägg på en bakplåt med bakplåtspapper och blanda med olja, timjan, paprikapulver, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 20 minuter, vänd runt efter halva tiden.
  3. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen, blanda ner sköljda och avrunna kikärter på slutet så att de blir varma. Rör runt i couscousen och salta och peppra lätt. Blanda ner mynta och persilja och pressa ner citron.
  4. Lägg upp kikärtscouscousen i skålar och toppa med det ugnsrostade.

Anteckning

För lite extra smak på couscousen, smula ner ½ buljongtäning i kokvattnet.