Foto av Rostad havregrynsgröt med kryddig äppelkompott från WW ViktVäktarna

Rostad havregrynsgröt med kryddig äppelkompott

6
Points®
Total tid
7 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Rosta havregrynen innan du gör gröt på dem så får gröten mycket mer smak. Till gröten serveras i detta recept en kompott gjord på äpple, citron, kryddnejlika, kanel och honung - så gott!

Ingredienser

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Citron

1 tsk, pressad

Kryddnejlika

1 g, 1 st

Kanelstång

1 st, eller 1 krm malen

Honung, flytande

1 tsk

Havregryn

1½ dl

Mjölk 0,5%

4 dl

Instruktioner

  1. Skala och tärna äpple. Lägg i en kastrull med pressad citron, nejlika, kanel och honung. Låt puttra under lock några minuter tills äpplet mjuknat. Tillsätt ev. lite vatten om det blir torrt.
  2. Rosta havregryn i en torr kastrull. Tillsätt mjölk och låt puttra under omrörning tills den tjocknat. Häll upp i skålar och toppa med äppelkompotten. Servera med mjölk.