ViktVäktarna - Rostad kyckling och grönsaker med grapefruktglaze

Rostad kyckling och grönsaker med grapefruktglaze

5
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ännu ett smarrigt plåtmatsrecept! Kyckling, potatis och grönsaker med en sötsyrlig grapefruktsglaze.

Ingredienser

Grapefrukt

2 st, blodgrape

Olivolja

2 msk

Japansk soja

2 msk

Honung

1 msk

Timjan

2 tsk, finhackad

Vitlök

1 klyfta(or)

Kycklingbröstfilé

600 g

Potatis

300 g

Brysselkål

400 g

Blomkål

400 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Pressa 1 dl grapefruktjuice från en av frukterna och blanda med 1 msk olja, soja, honung, timjan och finriven vitlök.
  3. Lägg kyckling i en plastpåse och häll på grapefruktmarinaden. Låt ligga 15 minuter i rumstemperatur.
  4. Halvera potatis och brysselkål, dela blomkål i buketter och filéa resterande grapefrukt.
  5. Lägg potatis, brysselkål och blomkål på en plåt med bakplåtspapper och blanda med resterande olja. Salta och peppra. Lägg kycklingen på plåten (spara marinaden) och sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka, ca 25 minuter.
  6. Häll under tiden över marinaden i en kastrull och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills den tjocknat något, ca 5 minuter.
  7. Ta ut plåten ur ugnen och sätt på grilleffekten på ugnen. Pensla på grapefruktglazen på kycklingen och dutta ut på grönsakerna. Fördela ut grapefruktfiléerna på plåten och sätt tillbaka i ugnen tills kycklingen fått lite färg, ca 2 minuter.