Rostad paprika- och bönsoppa med citronricotta - ViktVäktarna

Rostad paprika- och bönsoppa med citronricotta

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varför inte laga en värmande paprikasoppa till lunch eller middag? Att mixa ner vita bönor reder soppan och gör den med proteinrik och mättande. Och att sedan toppa den med en syrlig och fräsch vispad citronricotta gör den såå god och känns dessutom lite lyxigt.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Grillad paprika i lag (utan olja)

360 g, 1 förp, 500 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Vatten

6 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Solroskärnor

2 msk

Ricotta

250 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Finhacka chili och strimla paprika.
  2. Fräs lök i olja i en gryta tills den mjuknat. Pressa i vitlök och blanda ner chili, timjan, tomatpuré och paprika. Låt fräsa med hastigt och blanda ner vatten, buljongtärning och sköljda och avrunna bönor. Låt sjuda ca 5 minuter och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Vispa ricotta ordentligt och blanda ner rivet skal och lite pressad saft från citronen. Toppa soppan med en klick ricotta och rostade solroskärnor.