Foto av Rostad paprika- och bönsoppa med citronricotta från WW ViktVäktarna

Rostad paprika- och bönsoppa med citronricotta

7
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Varför inte laga en värmande soppa till lunch? Här med en syrlig och fräsch ricottavisp - en supergod kombination!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Grillad paprika i lag (utan olja)

360 g, 1 förp, 500 g

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

1 tsk

Tomatpuré

2 msk

Vatten

6 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Solroskärnor

2 msk

Ricotta

250 g

Citron

1 st

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök. Finhacka chili och strimla paprika.
  2. Fräs lök i olja i en gryta tills den mjuknat. Pressa i vitlök och blanda ner chili, timjan, tomatpuré och paprika. Låt fräsa med hastigt och blanda ner vatten, buljongtärning och sköljda och avrunna bönor. Låt puttra ca 5 minuter och mixa slät med stavmixer. Smaka av med salt.
  3. Vispa ricotta ordentligt och blanda ner rivet skal och lite pressad saft från citronen. Toppa soppan med en klick ricotta och rostade solroskärnor.