ViktVäktarna - Rostad ratatouillesoppa

Rostad ratatouillesoppa

2
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En soppa med grönsaker som får en massa smak genom att först rostas i ugn.

Ingredienser

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Salt

½ tsk

Rapsolja

1 tsk

Chili flakes

1 krm

Fänkålsfrön

½ tsk

Örtkryddor

½ msk, torra

Krossade tomater

1 förp

Vatten

5 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Tärna aubergine, zucchini och paprika. Finhacka lök och vitlök.
  3. Blanda aubergine, zucchini och paprika med salt och olivolja i en påse och lägg sedan ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i nedre delen av ugnen ca 30-40 minuter. Blanda runt efter halva tiden.
  4. Värm rapsolja i en gryta och stek löken på medelvärme minst 10 minuter. Blanda ner vitlök, chili flakes, fänkålsfrön och örter och låt steka med 1 minut. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljongtärningar. Låt det koka upp och sedan sjuda 10-15 minuter. Smaka av med salt och chili flakes.
  5. Blanda ner de rostade grönsakerna och låt sjuda några minuter. Blanda ner basilika och servera.