Rostad rotfruktssoppa med brödpinnar
8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att rosta rotfrukter innan du gör soppa på dem är ett grymt tips att ta till om du vill ha mycket och djup smak! I denna soppa har vi rostad sötpotatis, palsternacka och morot, smaksatt med vitlök, ingefära, citron och garam masala. Och så röda linser för att ge en ordentlig mättnad.
Ingredienser
Lök
1 st, gul/gula
Rapsolja
1 tsk
Sötpotatis okokt
300 g
Palsternacka
200 g
Morot
150 g
Vitlök
2 klyfta(or)
Ingefära
2 tsk, riven
Garam masala, utan socker
2 tsk
Spiskummin
1 tsk
Röda torra linser
1 dl
Vatten
12 dl
Grönsaksbuljongtärning
2 st
Citron
½ st
Vetemjöl
180 g
Bakpulver
1½ tsk
Salt
½ tsk
Grekisk yoghurt 0%
170 g
Grekisk yoghurt 0%
2 msk
Koriander
1 knippe(n)