ViktVäktarna - Rostad rotfruktssoppa med brödpinnar

Rostad rotfruktssoppa med brödpinnar

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att rosta rotfrukter innan du gör soppa på dem är ett grymt tips att ta till om du vill ha mycket och djup smak! I denna soppa har vi rostad sötpotatis, palsternacka och morot, smaksatt med vitlök, ingefära, citron och garam masala. Och så röda linser för att ge en ordentlig mättnad.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 tsk

Sötpotatis okokt

300 g

Palsternacka

200 g

Morot

150 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

2 tsk, riven

Garam masala, utan socker

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Röda torra linser

1 dl

Vatten

12 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Citron

½ st

Vetemjöl

180 g

Bakpulver

1½ tsk

Salt

½ tsk

Grekisk yoghurt 0%

170 g

Grekisk yoghurt 0%

2 msk

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Hacka lök. Värm olja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter.
  2. Hacka under tiden sötpotatis, palsternacka och morot.
  3. Finhacka vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med ingefära, garam masala och spiskummin och låt fräsa med under omrörning 1-2 minuter.
  4. Lägg ner rotfrukterna, linser, vatten och buljongtärningar. Låt koka upp och sedan sjuda under lock tills rotfrukterna är mjuka, ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°.
  6. Blanda 170 g mjöl, bakpulver och salt. Blanda ihop med 170 g yoghurt och knåda ihop till en smidig deg. Dela i 8 bitar och lägg på en arbetsbänk med resterande mjöl. Rulla varje bit till en 25 cm lång längd. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 15-20 minuter.
  7. Mixa soppan slät med stavmixer och smaka av med pressad citron, salt och peppar. Ta från värmen och låt svalna helt.
  8. Häll upp soppan i skålar och toppa med resterande yoghurt och koriander. Servera med brödpinnarna.